Golf i Dubai

Dubai har haft en enorm byggboom under 2000-talet och mycket har varit inriktat på turism. Utöver att mängder av hotell har byggts har andra anläggningar färdigställts för att locka hit turister från världens alla hörn och här har satsningen på golf varit central.

I Duabi finns nu ett tiotal golfbanor som alla är i absolut toppklass. Den kanske mest välkända golfbanan är Emirates Golf Club där Europatouren spelas årligen. Andra toppbanor i Dubai är Dubai Creek Golf & Yacht Club och The Els Club Dubai. Det flesta banorna i Dubai är byggda som stora anläggningar med hotell, konferensanläggningar etc men alla är öppna för allmänt spel även om det inte är speciellt billigt.

Emirates Golf Club

Emirates Golf Club

Klimatet i Dubai

Värmen under sommaren i Dubai kan kännas olidlig för oss svenskar och att åka hit på golfsemester under sommarmånaderna är antagligen inte ett bra alternativ då temperaturen inte sällan ligger över 40 grader. Under vinterhalvåret är det dock betydligt trevligare med ett varmt och torrt klimat. Det är också under vintern som de flesta arrangörer av golfresor fokuserar på Dubai och de förbättrade kommunikationerna med flera bolag som flyger direkt till Dubai från Sverige har gjort att Dubai nu är en av våra främsta golfdestinationer.

Hotell och boende i Dubai

Reser du med en golfarrangör ingår oftast ett boende på ett hotell i närheten av de golfbanor du bokat. Det finns dock ett enormt utbud av hotell i Dubai och bokar du själv finns det mängder av hotell att välja mellan. Något det finns mindre av är billiga hotell då Dubai inriktat sig på rikare turister och hostels och pensionat hör inte till vanligheterna här.

Oavsett vilket hotell du väljer kan det vara värt att kolla om de samarbetar med någon av Dubais golfbanor och kan erbjuda ett bättre pris på greenfeen.

Lycka till!

Annonser

Golf på Irland

Irland har blivit ett allt mer populärt resmål för oss svenskar och speciellt för oss som spelar golf. Den ”gröna ön” har massor av bra golfbanor och det går att flyga till Dublin med exempelvis Ryanair för riktigt bra priser. Säsongen för golf på Irland är i princip året om men det är självfallet lite kallare under perioden december till februari. Tyvärr regnar det en hel del på Irland så var säker på att du packat ner regnstället i bagen.

Irlands golfbanor är utsprida mer eller mindre över hela ön men den finns något fler i området kring Dublin. Flera av golfbanorna här rankas väldigt högt även internationellt och konditionen är i regel betydligt bättre än på svenska golfbanor. Av alla Irlands Golfbanor är det dock en som är lite extra speciell och det är K Club.

K Club

K Club, eller Kildare Hotell and Golf Club som klubben egentligen heter, ligger en bit utanför Dublin och var värd för Ryder Cup 2006. Anläggningen har två fantastiska banor och har även ett av Irlands finaste hotell. Att bo på hotellet är inte direkt billigt så om du vill spara pengar går det alldeles utmärkt att bo på ett hotell i Dublin. Se dock till att besöka hotellet på K Club och missa inte äta på restaurangen om din ekonomi tillåter det.

K Club Dublin Irland

Externa resurser

K Clubs officiella hemsida
http://hotelldublin.se/

Golf i New York

Normalt bloggar jag här om golf och golfbanor i Sverige men gör idag i vintermörkret ett undantag. Såg nämligen ett reportage om Donald Trumps senaste golfbana i New York. Banan heter Ferry Point Park och ligger i stadsdelen Bronx strax norr om Manhattan. Ferry Point Park är en linksbana designad av Jack Nicklaus och erbjuder en fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Banans läge, som är mycket centralt i New York, har gjort att många av stadens medborgare blivit upprörda och projektet har dragit ut på tiden men i år kommer banan till slut att öppnas.

New York är en av mina favoritstäder och av bilderna att döma verkar detta vara en grym golfbana. Att kombinera ett besök till New York med lite golf skulle ju inte vara helt fel men misstänker att det kan bli en dyr historia. Banan är en så kallad Public Course men jag kan inte hitta några uppgifter om greenfee så blir det något av denna resa får jag sikta in mig på ett riktigt billigt hotell i New York och strunta i andra större utgifter.

Ferry Point i New York

Golfbana New York

Här kan du läsa mer om Ferry Point Park.

Golf i Norrköping

Norrköping är en av Sveriges största städer men har förhållandevis få golfbanor.Det finns dock ett par som du bör överväga att spela om du har vägarna förbi. Den kanske mest kända banan kring Norrköping är Bråvikens GK som har 27 hål. Denna bana är relativt utmanande och du är oftast i bra skick från och med maj månad. Bland andra bra golfbanor i närområdet av Norrköping märks bland annat Norrköpings GK, Söderköpings GK och Finspångs GK.

Boende i Norrköping

Om du planerar ett besök till Norrköping och letar efter boende finns det gott om hotell som erbjuder diverse golfpaket. Ett av de populärare hotellen i Norrköping för golfare är Elite Grand Hotel. Här hittar du fler hotell i Norrköping som erbjuder olika paketerbjudanden. Om du planerar att spela Söderköpings GK kan du besöka Hotellsöderköping.com för att hitta mer information om relevanta hotell och vandrarhem i närområdet.

Så kan en patchwork matta ge ditt hem ett lyft

Om du är på jakt efter en unik och trendig inredningsdetalj för ditt hem, är en
så kallad patchwork matta ett riktigt bra val. Patchwork mattor är nämligen de
trendigaste mattorna just nu, eftersom varje såld patchwork matta är unik, och
eftersom dessa mattor håller mycket hög kvalitet.

En patchwork matta är nämligen tillverkad av delar av äldre mattor, i regel
orientaliska eller persiska sådana, som kunnat bevaras när resten av mattan slitits
ut eller blivit förstörd. Tillverkare av patchwork matta
samlar helt enkelt ihop flera sådana bitar, och
sätter ihop dem med en teknik som liknar den lapptäcksteknik som används för att
tillverka traditionella lapptäcken. Köper man en patchwork matta får man alltså delar
av äkta orientaliska mattor, med otroligt fina mönster på, men eftersom mattan består
av flera olika bitar, kan mattan vara i flera färger, och blir därför ofta mer färgglad än
vanliga orientaliska mattor.

Patchwork mattor finns vidare i en mängd olika storlekar och utföranden, då vissa av
mattorna färgas om efter att de olika bitarna som mattan består av satts ihop, medan
andra får förbli ofärgade. Så oavsett vad du har för typ av hem, kan du ofta hitta en
patchwork matta som passar just dig, både färgmässigt och annars.

En patchwork matta ger med andra ord ditt hem en både personlig och trendig och
modern prägel.

Var kan man då hitta patchwork mattor om man känner
sig sugen på att titta närmare på dessa mattor?

Förvisso säljs patchwork mattor med anledning av deras enorma trendriktighet
och populäritet just nu i en mängd olika vanliga mattbutiker, men vi tycker att
det smidigaste sättet att hitta en passande patchwork matta är att surfa runt i olika
nätbutiker som säljer mattor och möbler (The Sofa Store är t.ex. ett populärt val), tills man hittar en
lämplig variant. Online shopping har ju inte bara den fördelen att det ofta blir billigare
än att shoppa i vanliga butiker, utan även att man kan ta del av stora och omfattande
sortiment utan att ens behöva gå hemifrån, vilket sparar mycket tid. Om du inte vet
var du kan hitta patchwork mattor online, ta sökmotorer till hjälp, så kommer du att
hitta flera lämpliga butiker mycket snabbt!

Tänk dock på att prisjämföra lite, vissa patchwork mattor återfinns nämligen hos flera
olika återförsäljare, och eftersom varje butik får lov att sätta sina egna priser, kan en
hel del prisvariationer förekomma.

Höstgolf på Österlen

Nu är det inbokat att det blir lite skön höstgolf nere på Österlen. Vi har fixat boende i Simrishamn och kommer att bo på Kockska Gården. Trippen blir fredag till söndag och på vägen ner är tanken att vi ska spela Degeberga GK. Jag har själv inte spelat denna bana men andra i sällskapet lovar att det är en grym bana. Efter att ha kollat runt lite på nätet verkar det också vara den allmänna uppfattningen så jag börjar redan känna mig peppad.

Lördagen blir det 36 hål på Österlens GK. Österlens GK har två banor, Lilla Vik och Djupadal. Jag har spelat Lilla Vik men det var typ 15 år sedan. Båda banorna ska vara hyfsat lätta vilket känns helt ok med mig med tanke på hur lite jag spelat denna säsong.

Efter 36 hål kommer man antagligen vara hyfsat trött men förhoppningsvis blir det lite party i Simrishamn innan vi rör oss hem på söndagen. Om inte Simrishamns uteliv knäcker oss är tanken att vi ska ta en bana på vägen hem mot Stockholm. Min förhoppning är jag ska kunna övertala de andra om att vi ska spela Omberg. Den som lever får se 🙂

En GPS-klocka inför nästa säsong?

Det är kallt och mörkt men snart vänder det och då gäller det att vara förberedd för den kommande golfsäsongen. Har inga golfresor inbokade ännu men tittar desto mera på intressanta hjälpmedel för mitt golfspel. De senaste säsongerna har man sett allt fler golfare använda sig av olika avständsmätare. Jag har själv använt mig av en och tycker att den funkar riktigt bra. Nu har jag dock noterat att Garmin släppt en GPS-klocka för golfare.

GPS-klockaGarmin är mest kända för pulsklockor och GPS-klockor för löpare och cyklister men den nya Garmin Approach S1 är en klocka enbart för golf. Med hjälp av GPS får du det exakta avståndet till flaggan direkt på armleden. Spontant tycker jag det känns mycket bättre än att behöva ta upp en avståndsmätare från bagen inför varje slag.

Det finns även en massa annan intressant information som inte går att få med en vanlig avståndsmätare. Det går exempelvis att mäta respektive slag i efterhand vilket känns som en riktigt cool funktion.

Nu kostar denna GPS-klocka i och för sig en slant men jag har i princip bestämt mig för att slå till. Måste bara kolla lite noggrannare så att data finns för alla intressanta svenska golfbanor innan jag slår till.