Golf i Dubai

Dubai har haft en enorm byggboom under 2000-talet och mycket har varit inriktat på turism. Utöver att mängder av hotell har byggts har andra anläggningar färdigställts för att locka hit turister från världens alla hörn och här har satsningen på golf varit central.

I Duabi finns nu ett tiotal golfbanor som alla är i absolut toppklass. Den kanske mest välkända golfbanan är Emirates Golf Club där Europatouren spelas årligen. Andra toppbanor i Dubai är Dubai Creek Golf & Yacht Club och The Els Club Dubai. Det flesta banorna i Dubai är byggda som stora anläggningar med hotell, konferensanläggningar etc men alla är öppna för allmänt spel även om det inte är speciellt billigt.

Emirates Golf Club

Emirates Golf Club

Klimatet i Dubai

Värmen under sommaren i Dubai kan kännas olidlig för oss svenskar och att åka hit på golfsemester under sommarmånaderna är antagligen inte ett bra alternativ då temperaturen inte sällan ligger över 40 grader. Under vinterhalvåret är det dock betydligt trevligare med ett varmt och torrt klimat. Det är också under vintern som de flesta arrangörer av golfresor fokuserar på Dubai och de förbättrade kommunikationerna med flera bolag som flyger direkt till Dubai från Sverige har gjort att Dubai nu är en av våra främsta golfdestinationer.

Hotell och boende i Dubai

Reser du med en golfarrangör ingår oftast ett boende på ett hotell i närheten av de golfbanor du bokat. Det finns dock ett enormt utbud av hotell i Dubai och bokar du själv finns det mängder av hotell att välja mellan. Något det finns mindre av är billiga hotell då Dubai inriktat sig på rikare turister och hostels och pensionat hör inte till vanligheterna här.

Oavsett vilket hotell du väljer kan det vara värt att kolla om de samarbetar med någon av Dubais golfbanor och kan erbjuda ett bättre pris på greenfeen.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: