Golfpaket Jönköping – Hotel Savoy

Förra året var jag nere i Jönköping en fredag till söndag för att spela golf. Jag var väl inte helt överrens om att Jönköping skulle vara en rolig stad att tillbringa en helg i men jag gav med mig. Mest för att jag var sugen på att spela Sand Golf Club som jag bara hört positiva saker om.

På vägen ner (fredag) spelade vi Ombergs golfbana. Jag har spelat denna golfbana ett par gånger tidigare och tycker den är riktigt bra. Inte så bra att jag skulle vilja kalla det för en toppbana men en golfbana jag gärna spelar någon gång då och då. Hotellet i Jönköping som vi bodde på hette Hotel Savoy. Det låg centralt och var väl helt ok. Hade nog förväntat mig det lite lyxigare med tanke på priset så jag känner inte att jag kan rekommendera det för de som vill hålla tajt om plånboken.  Just golfpaket verkar inte heller vara något de pushade på då de inte samarbetade med speciellt många golfbanor. De samarbetade dock med Sand Golf Club vilket var skälet till att vi bodde där.

Sand Golf Club

Sand Golf Club

Efter ganska hårt party (i närheten av en pir?) på fredagen spelade vi sedan Sand på lördagen. Banan var verkligen cool. Helt klart en av de märkligaste golfbanor jag spelat och då menar jag det i positiv bemärkelse. Banan var i grym kondition och greenområdena var bland de bättre jag spelat på. Coola bunkrar fanns det också mest överallt. Om jag ska säga något negativt om banan är det kanske att den var ganska kort.

På vägen hem på söndagen spelade vi Gränna. Första gången jag spelade den och jag blev positivt överraskad. Stora ondulerade greener och en hel del signatur-hål. En bana jag kommer försöka spela igen. Precis bredvid banan låg Västanå Slott där man kunde övernatta vilket kan vara ett alternativ vid ett framtida besök om man inte ville övernatta i Gränna eller Jönköping.

Allt som allt var vårt golfpaket i Jönköping helt ok. Framför allt spelade vi tre bra golfbanor. Själva staden får knappt godkänt. I fortsättningen kommer jag spela dessa banor på vägen till ett trevligare resmål.

Annonser

2 responses to this post.

 1. Posted by matte on november 17, 2009 at 8:18 e m

  Jag tycker personligen att Gränna är en riktig skitbana. Nästan alltid dålig kondition och riktiga pajas-greener. Jag fattar faktiskt inte att visa tycker att banan är spelbar.

  Svara

  • Posted by klas on november 18, 2009 at 6:14 e m

   Jag har spelat Gränna GK massor av gånger så jag förstår faktiskt inte vad du menar med att banan alltid har dålig kondition? Visst kan de ta en bit in i maj innan greenerna är riktigt schyssta men det tror jag gäller de flesta golfbanorna runt Jönköping.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: