Golfpaket Båstad – Pensionat Enehall

Båstad är onekligen en sommarstad. Vill man spela golf här under juli månad är det inte bara dyrt och svårt att få golftider. Det är också nästan omöjligt att hitta ett boende i Båstad som är ok. Detta år spelade vi i Båstad i mitten av augusti. Det var då ganska ”dött” men det kändes ändå ganska ok. Vi bodde på Pensionat Enehall som ligger hyfsat centralt. Ska jag vara helt ärlig så var rummen i minsta laget. Personalen var dock trevlig och de erbjöds en bra frukost.

Det banor vi spelade var Båstads gamla och nya golfbana samt Torekovs golfbana. Min personliga favorit av dessa är tveklöst Torekov. Banan känns som en klassisk linksbana och man ser också havet från samtliga hål. Denna gång spelade vi också banan i extrem blåst vilket gjorde banan ännu mer utmanande. Av Båstad golfklubbs två banor tycker jag den nya banan är klart bäst även om den gamla blivit lite bättre efter ombyggnaden. Bjäre golfklubb. Golfbanan ligger hyfsat när Båstad och erbjuder en riktig bra golfupplevelse.

Torekovs GK

Torekovs GK

När det gäller att spela golf i Båstad behöver man göra en avvägning mellan vad som är viktigast, golf eller party. Är det golf du är ute efter finns det bra möjligheter men åk då hit under våren eller hösten. Vill du även ha lite party är det tennisveckan som gäller. Men då kommer du även få betala en extra slant och antagligen spela bra golfbanor med en rejäl bakfylla.

Annonser

3 responses to this post.

 1. Posted by Marre on oktober 25, 2009 at 8:43 f m

  Rankar Båstad gamla bana som den bästa i detta område. Grymma greener och schyssl layout. Restaurangen på Båstad golfklubb är också en av de trevligare jag besökt. Rekommenderas stark! En liten varning dock för medlemmarna på Båstad GK som är minst sagt ”snorkiga”.

  Svara

 2. Posted by marcus on december 2, 2009 at 9:48 e m

  Håller med om restaurangen är trevlig på Båstad GK men som golfbana tycker jag Torekovs bana är klasser bättre än båda Båstads golfbanor.

  Svara

 3. Posted by charlie on januari 6, 2010 at 5:39 e m

  Personligen tycker jag Bjäre är en bättre golfbana än både Torekovs och Båstads hypade banor.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: